Bakondi: a választás tétje: béke vagy háború

Választás 2022

A választás tétje: béke vagy háború – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

    Választási kampány van, egy hét múlva választások lesznek, és ezúttal nem csak az a kérdés, hogy vissza akarunk e térni a 2010 előtti helyzethez, vagy folytatni akarjuk az elmúlt 12 évben elvégzett munkát. E mellett most egy új kérdés is megjelenik a választásban: háború legyen vagy béke – közölte Bakondi György.
    Hozzátette: az ukrajnai háborútól Magyarországnak távol kell maradnia, nem szabad megengedni, hogy magyarok háborúba keveredjenek, és nem szabad azt sem megengedni, hogy a magyarok fizessék meg a háború árát.
    A választás tétje, hogy a békét választjuk, vagy kockáztatjuk a háborúba való belesodródást – közölte Bakondi György.
    A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a háborús helyzet példátlan nemzetbiztonsági fenyegetést jelent.
    Évtizedek óta nem volt ilyen nagyságrendű feladat, több mint 521 ezren menekültek Magyarországra, számukra Magyarország az első biztonságos ország, ezért is kötelességünk segíteni. Ehhez az állami szervek mellett az önkormányzatok, civilek, karitatív szervezetek segítségére, összefogására is szükség van – tette hozzá.
    Bakondi György szerint nem keverhetők össze az ukrajnai háborúból menekülők és a déli határon több biztonságos országot maguk mögött hagyó, embercsempészek segítségével Magyarországra bejutni próbáló, közrendet fenyegető illegális migránsok.

Szóljon hozzá!

1 thought on “Bakondi: a választás tétje: béke vagy háború

  1. A bácsinak messzire gurult a gyógyszere. Ha a NATO beavatkozik, nekünk is menni kell. De a NATO nem Ukrajnában fog beavatkozni. És ne legyen kétsége senkinek. Putyin már tart ott, hogy az atomot is bevesse. Ha a Fidesz nyer és az orosz valamelyik NATO tagországot is belerántja, mi is megyünk. Fidesz ide, vagy oda.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük